경향

게리 네빌은 아스날의 뉴캐슬전 패배를 맨유 유로파리그 비통함과 비교했다.

Gary Neville, Arsenal’in Pazartesi gecesi Newcastle’a kaybetmesi ile Manchester United’ın geçen yıl Avrupa Ligi’ndeki son yenilgisi arasında çarpıcı paralellikler olduğunu düşünüyor.

Sezonun bitmesine sadece bir maç kala Gunners, Kuzey Londralı rakipleri Tottenham’a St James’ Park’taki Şampiyonlar Ligi finali yarışında bir avantaj sağladı. Özellikle fırsatın önemi göz önüne alındığında, Mikel Arteta için şaşırtıcı derecede zayıf bir maçta Magpies’i 2-0 rahat bir şekilde yendiler.

Arsenal, başından beri en iyi ikinci takımdı ve Newcastle, gerçekte çok az olmayan her şeye sahip bir takım gibi görünüyordu. Ve eski United yıldızı Neville, yenilgiyi, Avrupa Ligi finalinde Villarreal’e penaltılarla kaybettikten sonra eski takımının nasıl bir düşüş yaşadığıyla hızla karşılaştırdı.

Daha fazla ilgili makale Daha fazla ilgili makaleye bakın

Arsenal’in Sky Sports’a kaybetmesiyle ilgili olarak Neville şunları söyledi: O Avrupa Ligi finalini kaybettiğimi ve finali kaybetmekten daha fazlası olduğunu düşündüğümü hatırlıyorum. Sonunda, Arsenal oyuncularının jestleri bize bunun sadece bir yenilgi olmadığını, bunun büyük bir yenilgi olduğunu söylüyor.

“Onlara devre arasında şüphe avantajı sağladım çünkü bu maçı kazanmalarının tek yolu ezmekti, (Tottenham’a karşı) hasar veriyormuş gibi geldi. 60 dakika boyunca acımasızdılar. Hiçbir deneyimim veya karakterim yok. Asla tam olarak İlk 4’e gireceklerine inanıyordum ama kötü bir ilk yarının ardından çıkıp tepki vereceklerini düşündüm ve galibiyet alacaklarını düşündüler ama bize hiçbir şey göstermediler ve nerede olduklarını bize göstermediler.

“Perşembe günü okula gittiler, saha tecrübesi yoktu ve bu onlar için büyük bir soruna neden olacak. Tottenham için Şampiyonlar Ligi’ne gitmek için ihtiyaçları var, (Antonio) Conte’nin buna ihtiyacı var ve bu kadar. Maliye ihtiyacımız var. ve gelecek sezon Arsenal’e verecek ekonomik güç. Bence bu kötü bir şey.”

Arsenal Newcastle’ı rahat bir şekilde yendi (Resim: PA)

Geçen hafta sonu Kuzey Londra derbisinde Spurs Arsenal’i 3-0 yendi ve bu noktada Gunners hala liderliği elinde tutmasına rağmen gelgit dönmüş gibi geldi. Conte’nin takımı şu anda dördüncü sırada ve Pazar günü zaten küme düşmüş olan Norwich’i yenerlerse ligin dibindeler.

Gunners ise çok daha zorlu bir maç olması gereken Frank Lampard’ın Everton’ı ile karşı karşıya. Toffee’nin sonucu, şampiyonaya düşmekten kaçınabileceği anlamına geliyor, bu nedenle Goodison Park kıyafetinde de çok fazla risk var ve devrilmiyor.

United, Villarreal’e yenildiğinde, yaklaşan kampanyayı etkileyecek kayıplardan kaçınmak için takımın köklü bir değişikliğe ihtiyacı olduğu hissi vardı. Ancak Cristiano Ronaldo, Jadon Sancho ve Rafael Varane’nin görünüşleri düşüşü durdurmadı. Arteta’nın kendi tarafında benzer bir kaderi önleyip önleyemeyeceğini henüz göreceğiz.

Daha fazla ilgili makale Daha fazla ilgili makaleye bakın

Related Articles

답글 남기기

이메일 주소는 공개되지 않습니다. 필수 필드는 *로 표시됩니다

Back to top button