경향재미있는

취미 로비에 취미가 있었다면 논란이 되었을 것

Twitter kullanıcısı @86Whitemoonlily, “Harvey Lobby’de alışveriş yapmaktansa çöpte bulduğum şeylerden zanaat yapmayı tercih ederim. “Hobi lobisi sonsuza kadar bitti. Michael’a 5 mil daha gideceğiz. #BoycottHobbyLobby” kullanıcısı @africanpride_00 yorum yaptı.

Platform, Amerika Birleşik Devletleri’ndeki çeşitli gazetelerde Bağımsızlık Günü tam sayfa reklamının bir resminin viral hale gelmesinden sonra Ağustos 2022’de Amerikan zanaat perakendecilerine duyulan nefret tarafından körüklendi.

Yazı, reklamın altında devam ediyor.

Ağustos ayının sonunda @RandyResist tarafından tweetlenen reklam, “Tanrı Altında Bir Krallık” başlıklı bir İncil ayeti içeriyordu.

Aynı zamanda kurucu atalarımızdan Amerika’nın Hıristiyan temeller üzerine kurulduğuna dair alıntılar paylaştı. Ancak, Freedom From Religion Vakfı’nın 2018’de şirket benzer bir reklam yayınladığı zaman belirttiği gibi, Hobby Lobby genellikle alıntıları bağlam dışında alır ve kendi çıkarı için yanlış yorumlar.

Kaynak: Twitter / @RandyResistArticle reklamın altında devam ediyor.

Twitter’daki pek çok kullanıcı, reklamın yalnızca Hıristiyanlığı teşvik etmekle kalmayıp dolaylı olarak diğer dinleri de baltaladığına inandıkları için perakendeciye yönelik hayal kırıklığını dile getirdi.

ABD Ordusu gazisi David Weissman bir Twitter reklamına yanıt verdi: “Utanç @HobbyLobby. Amerika Birleşik Devletleri Ordusunda görev yapan ve Anayasa’yı korumak için yemin etmiş bir Amerikan Yahudisi olarak, Amerika Birleşik Devletleri’ne ifadeniz şu olmalıdır: Hıristiyanları kutsal olmayan ve anayasaya aykırı insanlar haline getiriyor” dedi.

Ancak bu, şirketin kargaşaya girdiği ilk sefer değil. Aslında, bu aslında hobi lobisinin daha az patlayıcı eylemlerinden biridir. Hobi lobisinde geçmiş tartışmaları tartışırken kaydırmaya devam edin.

Makale reklamın altında devam ediyor Hobby Lobby, Irak’tan 1,6 milyon dolara yasadışı olarak 5,500 antik eser ithal etti.

PBS’ye göre, 2010 yılında Hobby Lobby, Birleşik Arap Emirlikleri ve İsrail’de yerleşik anonim satıcılardan açık artırmalarda binlerce ürün satın aldı.

Ancak Harvey Lobisi’nden gelen mallar, gümrükten geçmek için yanlışlıkla ‘seramik çini’ veya ‘kil kiremit (numune)’ olarak etiketlenen Irak eserleriydi. 1990’dan bu yana, Irak’tan ABD’ye mal ithalatı ciddi şekilde kısıtlandı ve bu yasadışı.

Hobby Lobby’nin Ortadoğu’dan çaldığı İncil müzesi karşılığında doğrudan IŞİD’e para verdiği zamanı hatırlıyor musunuz?

— 𝙸𝚍𝚛𝚒𝚜 𝚁. 𝙻𝚎𝚍𝚐𝚎𝚛 (@IdrisLedger) 25 Ağustos 2022 Makalenin devamı reklamın altında

Sonunda, ABD Göçmenlik ve Gümrük Muhafaza yakalandı ve 2018’de Hobby Lobby’ye sonunda 3 milyon dolar para cezası ödemesi ve tüm eserleri iade etmesi emredildi.

Hobby Lobby’nin sahibi ve başkanı David Green yaptığı açıklamada, “Şirketlerin bu ürünleri satın aldığı dünya için yeni” dedi. Sonuç kaçakçılık olduğunu ima etti. Bu, şirketin açık artırma deneyiminin olmamasından kaynaklanmaktadır.

옛날에 Hobby Lobby에서 쇼핑을 멈췄습니다. 원래 미국으로 밀수되었던 고대 유물이 있다는 사실이 밝혀졌습니다. 나는 “WTH는 악마를 소환하는 것 외에 고대 유물을 다루는 공예품 가게입니까?”라고 생각했습니다. 네, 저는 거기서 쇼핑을 하지 않습니다.

— scotty orange(@scottyorange) 2022년 8월 25일 광고 아래 기사 계속

그러나 많은 사람들은 Green이 성서 시대의 물건을 좋아하기 때문에 소매업체가 이 사기 판매에 의도적으로 참여했다고 믿었습니다. 그와 그의 가족이 이러한 유물을 쉽게 보관할 수 있는 성경 박물관을 소유하고 있다는 것은 말할 것도 없습니다. 어떤 사람들은 Green이 품목을 구입한 이름 없는 딜러가 ISIS라는 가설을 세웠습니다.

Green은 유물이 그의 박물관을 위한 것이라는 주장을 부인했습니다. 그가 이 거래에서 실제로 무슨 일이 일어나고 있는지 적극적으로 알고 있었는지는 알 수 없습니다.

하비 로비는 직원들에게 피임을 거부했고 법원에서 승소했다.

Hobby Lobby는 David Green의 종교적 신념 때문에 직원의 피임에 대한 보장을 거부하면서 헤드라인을 장식하기도 했습니다. 2014년에 이 예술 공예품 소매업체는 이 사건을 법원에 제소했고 대법원에서 심리가 진행되었습니다.

Burwell v. Hobby Lobby Stores 사건에서 법원은 5대 4로 피임법 접근에 반대하는 판결을 내렸고, 대다수의 판사는 Hobby Lobby 및 기타 “밀접한 기업”이 직원에 대한 피임법 적용을 거부할 수 있다는 데 동의했습니다.

기사는 광고 아래 계속됩니다.

Hobi lobisinde alışveriş yapmıyorum çünkü dergiler erkeklere bedava viagra veriyor ama doğum kontrolü için kadınların sağlık sigortasını reddediyorlar

— Shiny C Farms (@ShinyCFarms) 24 Ağustos 2022

Bu, Yargıtay’ın “ticari, kar amaçlı bir dünyanın” dini inançlar nedeniyle doğum kontrolü gibi temel sağlık hizmetlerine erişimi reddetmesine ilk kez izin vermesidir. Perakendeciler için çığır açan bir zaferdi, ancak kadınlar için büyük bir kayıptı.

Bununla birlikte, birçok tüketiciyi üzen şey, kadın çalışanların doğum kontrol yardımı alma hakkı olmamasına rağmen, erkek çalışanların şirketin sigortası kapsamında cinsel işlev bozukluğu tedavisi görme hakkına sahip olmalarıydı.

Related Articles

답글 남기기

이메일 주소는 공개되지 않습니다. 필수 필드는 *로 표시됩니다

Back to top button